image
Sursa foto: marca.com

Joao Felix este jucătorul lui Atletico Madrid: Cel mai scump transfer din istoria clubului

Atletico Madrid a oficializat cel mai scump transfer din istoria clubului. Noua "perlă" a fotbalului portughez, Joao Felix, a venit de la Benfica Lisabona pentru o sumă-record: 126 de milioane de euro.

"Puro Talento". Aşa a fost prezentat Joao Felix într-un filmuleţ impresionant de prezentare, postat pe contul de twitter al madrilenilor.

Transferul lui Joao Felix a intrat direct în top 5 cele mai scumpe tranzacţii din istoria fotbalului. A spulberat recordul stabilit de Atletico în 2018, când madrilenii au plătit 72 de milioane de euro pentru achiziţionarea francezului Thomas Lemar, de la AS Monaco.

Este şi cel mai scump transfer din istoria Benficăi. Clubul din Lisabona primise maximum 40 de milioane de euro pentru un jucător. Axel Witsel (vândut la Zenit) şi Ederson Moraes (la Manchester City) au fost cedaţi pentru această sumă.

Joao Felix a devenit şi cel mai scump fotbalist portughez din toate timpurile, peste Cristiano Ronaldo, achiziţionat de Juventus de la Real Madrid cu 105 milioane de euro, în vara anului trecut.

Felix a debutat în prima echipă a Benficăi în sezonul trecut. Are 20 de goluri şi 11 pase decisive în 43 de meciuri în tricoul "vulturilor".

Atacantul în vârstă de 19 ani a debutat şi pentru prima reprezentativă a Portugaliei, alături de care a câştigat în această lună prima ediţie a Ligii Naţiunilor.

Atletico Madrid îi va pune fotbalistului portughez în vârstă de 19 ani o clauză de reziliere de 350 de milioane de euro. Este de departe cea mai mare clauză din istoria lui Atletico.

Antoine Griezmann şi Diego Costa au avut clauze de câte 200 de milioane de euro, dar cea a francezului a scăzut la 120 de milioane de la 1 iulie, iar fotbalistul va ajunge, cel mai probabil, la Barcelona.

Conducerea lui Juventus s-a întâlnit şi ea cu preşedintele celor de la Benfica, dar şi cu impresarul Jorge Mendes, pentru a discuta detaliile transferului lui Joao Felix, însă nu s-a ajuns la o înţelegere.

În tribunele de pe Da Luz au fost zăriţi şi scouteri de la Barcelona, Manchester United şi Borussia Dortmund.

Alte cluburi care l-au monitorizat atent pe tânărul portughez sunt Bayern Munchen, Paris Saint Germain, Juventus, AS Monaco şi AC Milan. Liverpool a mers chiar mai departe şi a oferit 70 de milioane de euro pentru un transfer, propunere refuzată însă de Benfica.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: