image
Sursa foto: Profimedia Images

Masca redevine obligatorie în aproape toate spaţiile publice închise din Grecia

Grecia a anunţat marţi că masca va fi din nou obligatorie în magazine, bănci, servicii publice şi cvasitotalitatea locurilor închise, în contextul unei creşteri a numărului cazurilor de coronavirus, informează Agerpres, care citează AFP.

„Nu există niciun motiv să intrăm în panică dar nu trebuie să lăsăm garda jos”, a declarat ministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, evocând o „creştere a numărului de cazuri în ultimele zile”, o „tendinţă stabilă”.

Grecia a înregistrat până în prezent 202 decese provocate de COVID-19 şi peste 4.200 de infectări, dintre care 28% sunt legate de călătorii în străinătate, în creştere după redeschiderea frontierelor pentru turişti la 1 iulie.

De la această dată, au existat peste 340 de infectări confirmate în rândul celor 1,3 milioane de oameni care au venit în Grecia, potrivit ministrului.

„Însă imaginea epidemiologică a ţării este în formă mai bună decât cea a multor altor” ţări, a adăugat Hardalias, în cadrul unui briefing de presă.

Excluzând „impunerea unei izolări generale”, ministrul a anunţat portul obligatoriu al măştii „pentru angajaţi şi clienţi” începând de miercuri în aproape toate spaţiile închise din Grecia.

Orice infracţiune va fi pasibilă de o amendă de 150 de euro.

„Servicii publice, bănci, supermarketuri şi magazine alimentare, transporturi publice, taxiuri, ascensoare, spitale şi cabinete medicale, saloane de înfrumuseţarea şi de coafură”, a enumerat el.

Bisericile nu sunt pentru moment pe lista spaţiilor unde masca va fi obligatorie, subiect sensibil într-o ţară în care nu există separaţie între biserică şi stat.

Masca era deja obligatorie în transporturile publice şi, de pe 20 iulie, în supermarketuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: