image
Sursa foto: digi24.ro

SUA: Atentatorul din clubul LGBTQ, inculpat pentru 305 capete de acuzare; Este non-binar și a avut o copilărie dificilă

Anderson Lee Aldrich, de 22 de ani, a fost inculpat marți pentru nu mai puțin de 305 capete de acuzare, cele mai multe pentru omucidere, după masacrul din clubul LGBTQ, din statul Colorado, informează AFP, citată de Agerpres. Cinci oameni au murit și 18 au fost răniți. Agresorul se declară o persoană non-binară, notează Digi24.

Anderson Lee Aldrich, 22 de ani, se află în detenţie după masacrul provocat în 20 noimebrie.

Potrivit avocaţilor săi din oficiu, suspectul se identifică drept o persoană non-binară (care se identifică nu cu unul, ci cu două sau mai multe genuri). Marți i s-a adus la cunoştinţă o lista lungă de capete de acuzare.

Printre acestea figurează zece capete de acuzare pentru omucidere - două pentru fiecare victimă. Acestea sunt pasibile de o pedeapsă maximă de închisoare pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Anderson Lee Aldrich, care a păstrat tăcerea în timpul înfăţişării de marţi în faţa tribunalului, va trebui de asemenea să răspundă la capete de acuzare pentru tentativă de omucidere, pentru crime motivate de ură şi pentru agresiuni.

Procurorul Michael Allen a declarat pentru presă că numărul impresionant de capete de acuzare arată cât de serios tratează autorităţile acest atac. "Este evident că atunci când sunt depuse 305 de capete de acuzare într-un dosar, acest lucru arată comunităţii noastre că noi tratăm această situaţie cu cea mai mare seriozitate", a afirmat el.

Încătuşat, suspectul, corpolent şi cu barbă, era îmbrăcat în uniformă de închisoare şi părea să-şi fi revenit după rănile pe care le-a suferit atunci când clienţii Clubului Q au reuşit să-l imobilizeze, punând capăt atacului.

Richard Fierro, care se afla în club, a relatat pentru New York Times că l-a prins pe agresor atunci când acesta se îndrepta spre terasa unde se refugiaseră clienţi. Odată ce suspectul a ajuns imobilizat pe podea, acest fost militar i-a luat arma şi l-a lovit în cap.

Matthew Haynes, unul dintre coproprietarii Clubului Q, a declarat că aceste capete de acuzare emise pentru crime motivate de ură arată că este vorba de un atac ţintit.

În media au ajuns detalii despre viaţa haotică a suspectului, ai cărui părinţi erau toxicomani şi care a avut o copilărie marcată de instabilitate.

O audiere preliminară de două zile a fost fixată pentru 22 februarie 2023.

Un proces cu juraţi ar putea să aibă loc cel mai devreme în 2024, potrivit procurorului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: