image
Sursa foto: unmiss.unmissions.org

O judecătoare a respins o cerere de chemare în judecată pe motiv că avea „miros insuportabil”

O judecătoare din Moldova a decis să restituie cererea de chemare în judecată depusă de o companie într-o acțiune de anulare a contractelor pe motiv că actele prezentate de reclamant sunt ”îmbibate cu un miros insuportabil care provoacă vomă”, scrie Bizlaw.md.

Judecătoarea a menționat că cererea și materialele anexate nu pot fi studiate din cauza mirosului specific și că acesta nu se evaporează, ceea ce face imposibil lucrul cu înscrisurile.

Magistrata precizează în textul încheierii că nu există nicio Lege în lume care ar impune judecătorul să suporte consecințele provocate de substanța cu care au fost îmbibate actele prezentate de potențialul reclamant și a decis să restituie cererea.

Reclamantul a fost informat că poate intenta acțiune repetată dacă nu va îmbiba actele cu substanțe nocive cu miros insuporabil.

Încheierea în cauză a fost contestată pe motiv că cererea a fost restituită nemotivat, iar judecătoarea urma să nu dea curs cererii și să solicite un nou set de acte. Judecătorii de la apel au mai menționat că argumentele invocate de instanță în încheierea de restituire sunt fără suport probator, nefiind întocmit în acest sens nici un act de constatare.

Recursul a fost admis de instanța de apel, iar încheierea instanței de fond a fost casată cu remiterea în aceeași instanță, la faza de primire a cererii de chemare în judecată. Decizia instanței de apel, pronunțată în iunie 2022, este irevocabilă.

deciziedecizie

Noutăţile partenerilor

comentarii: