image
Sursa foto: Privesc.eu

Plahotniuc umblă din nou la Constituție: Inițiativa populistă care îi vizează pe judecători, lansată în ajun de parlamentare

În ajun de alegerile parlamentare, continuă să curgă inițiative populiste marca PD, tradițional anunțate de liderul partidului, Vladimir Plahotniuc. Potrivit acestuia, Comisia Juridică din Parlament urmează să elaboreze un proiect de lege de modificare a Constituției, astfel ca judecătorii din Republica Moldova să fie aleși de popor.

„Persistă percepția că acest domeniu nu este tocmai independent sau unele grupuri de interese ar interveni în actul justiției. De aceea, PD a pregătit un proiect de hotărâre prin care însărcinează Comisia Juridică să elaboreze un proiect de lege de modificare a Constituției care ar permite ca judecătorii să fie aleși de popor”, a declarat Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal de la PD.

„Proiectul de lege urmează să fie dezbătut pe larg, mai întâi, cu societatea civilă, grupurile profesioniste interesate și după asta urmează să fie supus votului în Parlament”, a adăugat liderul PD.

Ca de obicei, Plahotniuc a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

În prezent, magistrații instanţelor judecătoreşti sunt numiți în funcţie, până la atingerea plafonului de vârstă, de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: