image
Sursa foto: facebook.com/mihai.marcuta

Alexandru Slusari, despre „echidistanța” Moldova 1: „Multă nesimțire și minciună s-a adunat pe Dealul Schinoasei!”

„Multă nesimțire și minciună s-a adunat pe Dealul Schinoasei!”, spune vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr. Asta după ce postul Moldova 1 a emis o reacție în urma flashmobului de azi organizat Mișcarea de Rezistență ACUM, declarând că „Moldova 1 este și va rămâne televiziunea poporului, respectând cu strictețe deontologia profesională și având ca reper interesul public”.

„Am citit reacția televiziunii Moldova 1 la protestul de azi. Multă nesimțire și minciună s-a adunat pe Dealul Schinoasei! Din comunicatul emis reiese că opoziția extraparlamentară mai că nu zilnic este chemată la M1, însă aceasta refuză să vină.

Să cunoască toată lumea că, potrivit Regulamentului acestei instituții plătite din impozitele noastre, Președintele Parlamentului, Prim-ministrul și Președintele țării pot participa la emisiuni atunci când vor ei și de unii singuri.

În doi ani, 2017-2018, Andrei Năstase n-a fost chemat NICIODATĂ la Televiziunea Națională, cu excepția dezbaterilor electorale obligatorii în cadrul alegerilor locale în mun. Chișinău. Acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar după invalidarea impertinentă a scrutinului, protestele masive ale oamenilor și Rezoluția Parlamentului European din 5 iulie 2018.

Eu am fost chemat o dată la emisiunea „Moldova în direct” să vorbesc despre probleme din agricultură. Nu eram în oraș, dar am avut o intervenție telefonică. O dată a participat la emisiunea „Butonul Roșu”, cu durata de o oră și cu patru invitați, colegul nostru Chiril Moțpan. ATÂT!

Asta este atitudinea față de un partid din cadrul opoziției antioligarhice, care în 2016 a fost votată de 48% de alegători care au participat la scrutinul prezidențial, iar la 3 iunie 2018 a fost susținută de peste 52% de locuitori ai capitalei, care au venit să-și aleagă Primarul General”, a comentat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Amintim că reprezentanții și susținătorii Mișcării de rezistență ACUM au organizat astăzi un flashmob la televiziunea națională, cerând ca opoziția să aibă acces la televiziunea națională. Conducerea televiziunii naționale nu a ieșit să vorbească cu protestatarii, dar a venit cu o declarație ulterior, menționând că Moldova 1 „respectă cu strictețe deontologia profesională și are ca reper interesul public”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: