image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Pro Moldova boicotează ședința de astăzi a Parlamentului și cere comisie de anchetă în cazul „răpirii” lui Gațcan

Grupul Pro Moldova a anunțat că va boicota ședința de astăzi a Parlamentului și cere instituirea unei comisii de anchetă pentru investigarea circumstanțelor în care deputatul Ștefan Gațcan și-a depus ieri mandatul, apoi a fost de negăsit.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri a depășit orice limită și a încălcat valorile democrației, cele care au mai rămas în țară. Cazul colegului Gațcan arată teroarea și disperarea acestei guvernări și a lui Dodon. De ieri această guvernare și-a început sfârșitul. Cele întâmplate arată mizeria la care am ajuns în RM, când viața și sănătatea unui om nu mai costă nimic”, a declarat liderul Pro Moldova, Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, comisia de anchetă trebuie să analizeze imaginile video de la Parlament, Președinție, și care a fost comporamentul socialiștilor. „... și mai ales unde este astăzi domnul Gațcan, de cine este însoțit și mai ales de cine este supravegheat”, a menționat Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova afirmă că nici până la acest moment nu a reușit să ia legătura cu Gațcan.

„Putem veni doar cu unele suspiciuni. Nu am reușit să vorbim cu el de ieri, de la ora 9:45. Văzând că este viu și este sănătos în acele imagini apărute ieri la 17:00, deja grijile cele mari nu mai sunt. Dar ne îngrijorăm de starea sa psihologică. A apărut în presă că ar fi în România. Vom ține legătură cu ambasadele și urmează să vedem dacă este în România și este liber, dar nu supravegheat și acostat”, a mai spus Andrian Candu.

Grupul Pro Moldova a precizat că va boicota ședința de astăzi a Parlamentului, în cadrul căreia urmează să fie supusă votului asumarea de răspundere a Guvernului. „Vom boicota o altă șmecherie prin asumarea de răspundere. Se urmăresc scheme criminale, inclusiv scheme de afaceri”, a precizat Andrian Candu.

Amintim că Ștefan Gațcan, care a părăsit fracțiunea PSRM și a aderat la grupul Pro Moldova, a fost ieri toată ziua de negăsit, iar reprezentanții Pro Moldova au insistat că acesta a fost sechestrat de deputați socialiști, care l-ar fi amenințat și impus să scrie cerere de renunțare la mandatul de deputat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: