image
Sursa foto: Twitter/Lebanese Forces Students

Nordul Libanului, cuprins de flăcări; Un copil a murit în timp ce îi ajuta pe pompieri să stingă incendiile de vegetație

Libanul se confruntă cu puternice incendii de vegetație, care au distrus zone mari de păduri de pin în nordul muntos al țării. Un pompier a fost ucis și mulți rezidenți au fost forțați să fugă din calea focului.

Brigada de pompieri și armata din țară încearcă să controleze incendiile din regiunea nordică Akar, a declarat Agenția Națională de Știri din Liban, însă acestea sunt alimentate de vânturile puternice, care intensifică extinderea focului.

Președintele Libanului, Michel Aoun, a ordonat șefilor armatei și apărării civile să primească ajutor din Cipru, care în anii trecuți au trimis mai multe elicoptere în momentul în care incendiile forestiere au scăpat de sub control.

Un purtător de cuvânt al Apărării Civile Libaneze a declarat că incendiul a fost rezultatul temperaturilor ridicate, umidității și vânturilor din ultimele zile, notează Digi24.

Mai mulți cetățeni au fost salvați de armata libaneză, după ce au fost blocați în mașinile lor, ca urmare a faptului că incendiile izbucnite în apropierea autostrăzii Qobayat-Rowaymah au înconjurat drumul.

Crucea Roșie libaneză a raportat 8 spitalizați, confrom ultimelor evoluții ale incendiilor. De asemenea, un copil în vârstă de 15 ani a murit în timp cei îi ajuta pe pompieri să stingă focul.

În ultimii doi ani, sute de incendii au străbătut Libanul și regiunile de coastă din Siria vecină în timpul valurilor de căldură de vară. Acestea s-au răspândit până în zonele rezidențiale, forțând rezidenții să-și evacueze casele.

La începutul lunii iulie, un incendiu de trei zile a fost descris ca fiind cel mai devastator din istoria de 61 de ani a țării ca republică independentă. Totodată, gestionarea incendiilor de către guvernul de la Beirut a fost printre factorii care au alimentat protestele desfășurate în această lună în Liban.

comentarii: