image
Sursa foto: ft.com

Cum explică ministrul ucrainean al Apărării exploziile din Crimeea: Soldați ruși au fumat în locuri periculoase

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a sugerat că exploziile din Crimeea ar fi putut fi cauzate de fumatul neglijent – în mai multe locuri periculoase, în același timp.

În cadrul unui interviu pe care Reznikov l-a acordat televiziunii daneze, prezentatorul l-a întrebat pe ministru dacă Ucraina se află în spatele atacului asupra aerodromului militar din Crimeea.

Reznikov a răspuns că motivul, cel mai probabil, a fost faptul că soldații de la baza aeriană fumau într-o zonă interzisă.

„Cred că unii soldați ruși au încălcat pur și simplu regulile de securitate de la bază. Se pare că au aruncat mucurile de țigară în mai multe locuri în același timp, iar aici vedem rezultatul. Este foarte periculos să fumezi în locuri periculoase.”

Prezentatorul TV a zâmbit, presupunând că ministrul apărării era sarcastic, dar Reznikov și-a continuat declarația pe același ton.

„Când vom vedea imaginile din satelit, vom înțelege adevăratele consecințe ale unei astfel de neglijențe. Cred că au pierdut mai multe avioane, obuze, rachete, etc.”.

Reznikov a adăugat că Rusia a folosit acest aerodrom ca bază principală pentru atacurile asupra Ucrainei, potrivit cotidianului ucrainean Pravda și G4Media.

În 9 august, după-amiază, au avut loc o serie de explozii la baza aeriană militară din Novofedorivka, în districtul Saky din Crimeea ocupată de Rusia.

Ministerul rus al Apărării susține că incendiul de la aerodromul Saky din Crimeea a fost cauzat de detonarea unor muniții aeriene.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că, la 9 august, Rusia a pierdut nouă avioane de luptă la baza aeriană Saky din Crimeea ocupată de Rusia. Serviciul Planet Labs a publicat fotografii din satelit care dovedesc acest lucru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: