image
Sursa foto: rcinet.ca

Președintele Serbiei a dezvăluit care e prețul la gaz cerut de Rusia: „Este inacceptabil”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučic, a calificat inacceptabilă formula de calcul al costului gazului propusă de Rusia, potrivit căreia o mie de metri cubi ar costa 790 de dolari.

Conform formulei propuse de Moscova, prețul gazului este format 70 la sută din prețul la bursă și 30 la sută ar fi calculat folosind formula petrolului. În acest caz, costul va fi de 790 dolari pe un metru cub de gaz.

„Cine va plăti această sumă, cine are acești bani?”, a menționat președintele sârb.

Aleksandar Vučic a declarat că Belgradul insistă pe o formulă potrivit căreia prețul ar fi de 510 dolari pe metru un cub de gaz. „Dar nici pentru asta nu putem plăti”, a concluzionat președintele sârb,

Directorul general al companiei Srbijagas Dušan Bajatović, care a revenit de la Moscova, unde a participat la negocierile privind resursele de gaze, a declarat că problema gazelor în următoarea perioadă va depinde, în exclusivitate, de întâlnirea preşedintelui Serbiei Aleksandar Vučić cu preşedintele Rusiei Vladimir Putin.

„Tocmai m-am întors de la Moscova şi am înaintat un raport preşedintelui şi guvernului şi doresc să spun public că la toate întrebările şi cererile despre care am negociat, după cum am primit răspunsul, singurul care le poate aproba este preşedintele Vladimir Putin, având în vedere că am cerut să obţinem cele mai favorabile condiţii”, a declarat Bajatović.

Noutăţile partenerilor

comentarii: