image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat: Arena Chișinău este un proiect la fel cum construiesc oamenii coteț în grădină

Pentru proiectul Arena Chișinău, care nu este încă finisat s-au cheltuit sume enorme din bugetul de stat, la fel s-a regajat circa 69 de hectare de teren, susține Alexandru Slusari care a propus audierea în plenul legislativului a ministrului Economiei. Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

În prima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă, vicepreședintele Parlamentului a propus audierea ministrului Economiei în privința construcției nefinisate a Arenei Chișinău.

„Arena Națională, 69 de hectare de teren agricol fertil, construcția este pe 10 hectare restul sunt gajate. Studiu de fezabilitate prost, cheltuilei peste cheltuieli, iată o schemă criminală, gestionată prost. Solicităm audieriea ministrului Economiei să ne spună care sunt pericolele în prejudicierea statului”, a declarat Slusari.

La rândul său deputatul PAS Lilian Carp a declarat că deja de un an de zile așteaptă răspuns de la CNA la acest subiect, însă deoacamdată nu se întâmplă nimic.

„Este un subiect cu barbă, cum s-ar spune. Noi am făcut demersuri către CNA, am primit răspuns că se investighează. Acest proiect construit este la fel cum construiesc oamenii coteț în grădinină. Cerem audierea ministrului Economiei”, a punctat Carp.

Socialistul Vlad Bătrâncea a menționat în plen că partidul din care face parte de nenumărate ori s-a adresat la organele de drept pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

„Organele de anchetă fac tot necesarul pentru a investiga, ei sunt în lcuru când vor fi gata îi vom audia”, a spus Bătrâncea.

În replică Alexandru Slusari a menționat că: „Noi nu cerem rezultatele anchetei, vrem să știm perspectiva acestui proiect care este situația la moment, vrem să știm dacă terenul a fost regajat că tot dăm din buget bani și bani dar capătul nu se vede.”

Propunerea de a fi audiat ministrul Economiei în plen legislativului nu a întrunit numărul necesar de voturi. De la vot s-au abținut deputații PSRM și PD.

Pentru Arena Chișinău statul a cheltuit deja 11 milioane si jumătate de euro și urmează să ramburseze încă peste 40 de milioane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: