image
Sursa foto: Jurnal.md

Zeci de localități din țară, reconectate la curent electric

Furnizorul de curent electric informează că aproape toate localitățile din țară, afectate în urma vântului puternic de aseară și astăzi, au fost reconectate la electricitate. Parțial, fără tensiune electrică rămân localitățile Beșalma din raionul Comrat și orașul Vulcănești.

În desfășurarea operativă a lucrărilor sunt implicate 111 echipe mobile dotate cu tehnica și materialele necesare. Cele mai mari defecțiuni în rețele au fost cauzate de copacii căzuți peste liniile electrice aeriene (LEA), care au doborât piloni și au rupt conductori, deteriorând izolatoare și elementele de fixare a acestora.

De asemenea, multe rupturi de conductori s-au produs în urma căderii crengilor sau a bucăților de acoperiș, smulse și aruncate peste firele electrice.

Acestea au fost localizate și securizate prin deconectarea supravegheată a porțiunilor de linie vizată, pentru a se exclude orice risc de accidentare a populației, iar ulterior restabilite. La această oră eforturile întreprinderii sunt orientate spre remedierea defecțiunilor din rețelele de joasă tensiune și a avizelor parvenite de la consumatori.

Reamintim că cele mai afectate raioane au fost Vulcănești, Cantemir și Taraclia, iar o îmbunătățire semnificativă a situației a devenit posibilă odată cu ameliorarea stării vremii, când s-a oprit lanțul de producere a defecțiunilor și procesul de restabilire a putut fi derulat cu o mai mare rapiditate.

Deoarece vântul suflă în continuare, mai intens în special în locuri virane, nu sunt excluse noi deranjamente sau avarii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: