image
Sursa foto: border.gov.md

Doi tineri din Slobozia, amendați după ce au pescuit peste 15 kilograme de pește în apele de frontieră

Doi tineri din Slobozia-Mare s-au ales cu amenzi după ce au pescuit circa 15 kilograme de pește de diferite specii în apele de frontieră. Aceștia au fost documentanți anterior pentru braconaj.

Incidentul a fost semnalat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Brânza la datade 19 martie, caând patrula SPF Brânza a observat pe apele lacului Beleu o barcă și două persoane, care la anumite intervale de timp extrăgeau plase de pescuit.

Aceștia s-au dovedit a fi doi tineri de 25 și 31 de ani, care până la reținere au reușit să prindă cu ajutorul a 12 plase, câte 100 metri fiecare, circa 15 kg de pește, de diferite specii.

Tinerii nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia fiind documentați contravențional pentru activități similare – braconaj piscicol și încălcare a regimului de frontieră. persoanele cunoșteau despre restricția la pescuit pe lacul Beleu, aflat în rezervația naturală „Prutul de Jos”. La fel, în cadrul audierilor, persoanele au declarat că urmau să comercializeze peștele în localitate.

Aceștia s-au ales și cu câte o amendă pentru încălcarea regimului frontierei de stat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: