image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Fermierii își retrag tehnica agricolă din PMAN: „Nimeni din Guvern nu a ieșit să discute cu noi timp de trei luni”

Fermierii care protestează cu tehnica agricolă în centrul capitalei își retrag tractoarele. Anunțul a fost făcut de președintele Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco.

Fermierii au organizat azi un miting de protest în centrul capitalei. Vorbitorii au menționat că nimeni din conducerea actualului Executiv nu a ieșit să discute cu ei timp de trei luni. „Premierul a dat dovadă de o aroganță fără margini, nu a iesit măcar la o singură discutie de cand protestam din august până în prezent. Suntem invinuiți că facem politică dar astazi vă îndemn pe toti sa vă încadrati activ de acum încolo în viata politica, sa participati la alegerile parlamentare care, sperăm, vor avea loc în 2021, ca acesti șobolani sa nu mai ajunga la putere”, a declarat unul dintre protestatari.

Vasile Mârzenco, președintele Federației Naționale a Fermierilor a adăugat că numai prin unire si cooperare fermierii ar mai putea obține ceva, iar ceea ce au încercat să obțină, subvențiile pentru pierderile provocate de secetă, reprezintă doar o parte mică din problemele grave cu care se confruntă agricultorii.

Aceeași sursă a mai declarat că fermierii au avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a promis să facă ce-i va sta în puteri pentru a-i ajuta.

Fermierii au anunțat că vor relua protestele dacă nu vor obține suportul solicitat.

Amintim că producătorii agricoli au început protestele în luna august. Ei au solicitat, fără succes, compensații pentru pagubele provocate de secetă pentru culturile de grupa a doua. Totodată au cerut autorităţilor să nu majoreze cota TVA în agricultură de la 8 la 12%. Această revendicare a agricultorilor a fost îndeplinită.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: