image
Sursa foto: Youtube/JurnalTV

Emoții de nedescris la Aeroportul Chișinău: Două surori s-au revăzut după o despărțire de 40 de ani // VIDEO

Poveste răvășitoare despre două surori care nu s-au văzut peste 40 de ani. Acum patru decenii, Vera și Maria s-au despărțit. Una dintre surori s-a îndrăgostit și și-a urmat viitorul soț la mii de kilometri depărtare - în Tadjikistan. Câțiva ani mai târziu surorile au pierdut legătura și până nu de mult nici nu știau dacă mai sunt în viață. După nenumărate încercări, surorile s-au revăzut, iar echipa de la „Cealaltă Basarabie”, de la Jurnal TV, a surprins revederea copleșitoare.

Plină de emoții, Vera Țâgulea a venit la aeroport să-și întâlnească sora pe care nu a mai văzut-o de ani buni. Deși nu-și dorea ca sora ei să plece, spune că s-a resemnat, în cele din urmă, cu decizia ei. A crezut că sora ei va reveni foarte curând acasă, însă realitatea a fost alta. Fiecare și-a văzut de viața sa. Încercau să păstreze legătura prin scrisori, pe atunci, singura opțiune de comunicare.

Timpul trecea, iar cu fiecare an era din ce în ce mai greu să o găsească pe Maria. A apelat la ajutor, dar nimeni nu-i putea oferi un răspuns despre soarta surorii sale. Într-un final rudele din America au reușit să găsească o cale de a afla detalii despre viața Mariei. A sperat că o va ajuta cineva să afle ceva despre sora sa, iar într-o zi un apel telefonic i-a dat lumea peste cap.

Nu-și putea stăpâni lacrimile de fericire, iar tot ce-și dorea Vera era cât mai repede să-și strângă în brațe sora după peste 40 de ani.

Ca să ajungă în Moldova, sora ei a zburat pentru prima dată cu avionul. Vera își făcea griji pentru că înțelegea cât de imense sunt aeroporturile, mai ales că până acasă Maria urma să aibă și câteva escale.

A ajuns la aeroport cu câteva ore înainte de aterizarea avionului, iar atunci când a venit momentul întâlnirii au primit un alt apel telefonic. Au pierdut avionul din Istanbul, iar familia Țâgulea a trebuit să meargă acasă și să aștepte noutăți de la rude.

După 12 ore de așteptare, pe lângă cei 40 de ani de ani, Verei nu-i venea să creadă că a venit momentul când în sfârșit se vor strânge în brațe.

Printre lacrimi, Maria își povestește istoria, dar și motivele pentru care nu a reușit să revină-n Moldova.

„Am nouă copii și nu am putut să vin mai devreme în Moldova. 40 de ani mi-am căutat sora, și ea pe mine, iar în acest an m-au găsit. Mulțumesc că m-au găsit! Atunci când m-au găsit am fost foarte fericită. M-au găsit prin intermediul internetului. A venit acasă și mi-a spus "Ți-am găsit sora și fratele!". Am fost atât de fericită, nu am mâncat nimic timp de 3-4 zile de fericire. Iar acum sunt foarte fericită că sunt aici”, spune femeia.

Maria are o familie mare, iar greutățile vieții au ținut-o departe de țara din care a plecat.

„40 de ani nu am văzut această țară. Mi-a fost atât de dor de sora și fratele meu, de țară... Am plecat tânără și am venit bătrână”, afirmă Maria.

Deși s-au așteptat peste 40 ani, ziua în care au pierdut zborul spre Moldova le-a părut fără sfârșit.

În cele câteva câteva minute de când a aterizat acasă și se afla printre rude și cei dragi, Maria încerca să trăiască din plin fiecare moment. Au sperat că într-o zi se vor revedea acasă, iar acest lucru s-a întâmplat pentru Vera și Maria. Chiar dacă a durat o veșnicie, femeile nu și-au pierdut speranța.

Noutăţile partenerilor

comentarii: