image
Sursa foto: jurnal.md

Restaurantele, barurile și cafenelele vor activa până la ora 23:00; Ce s-a decis în privința teraselor

Restaurantele, barurile și cafenelele vor activa după un program prelungit cu o oră, adică până la ora 23:00. Decizia a fost luată, astăzi, de Comisia extraordinară pentru sănătate publică a municipiului Chișinău.

„Unitățile de alimentație publică vor activa până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică şi a instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, cu recomandarea utilizării preponderent a spațiilor amenajate, plus în aer liber după regulile vechi. Aici ne aflăm, în special, la terase de vară în care vrem ca oamenii să fie mai prezenți decât în interiorul restaurantelor, barurilor, cafenelelor. Până la reglementarea exactă a deciziei CMC cu privire la activitatea teraselor, care este blocată în prezent, să existe formulări cu recomandări în acest sens pentru a putea desfășura activitățile în aer liber”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

Comisia a mai decis că centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul a produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa cu program până la ora 22:00. Până acum, activau până la ora 18:00.

Precizăm că reprezentanții HoReCa au cerut anterior scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: