În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că figuranții sunt cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 28-49 de ani, toți originari din orașul Taraclia, precum și faptul că aceștia au activitate ilegală de mai mulți ani.

poliția.mdpoliția.md

În baza probelor acumulate, au fost inițiate un șir de percheziții la domiciliile figuranților, în municipiul Chișinău și orașul Taraclia.

Astfel, au fost depistate și ridicate câteva mii de euro (a căror proveniență urmează a fi identificată), precum și peste 20 de vase de diferite volume, cu capacitatea totală de o tonă. În unul din aceste vase, cu capacitatea de 600 de litri, se conținea o substanță lichidă, care după miros era similară alcoolului etilic, destinat contrabandei.

Au mai fost ridicate arme de diferite tipuri (unele dintre ele deținute ilegal), produse din tutungerie, dar și alte obiecte relevante pentru cercetarea faptei, a căror apartenență urmează a fi verificată.

poliția.mdpoliția.md

Actualmente, suspecții sunt cercetați în stare de libertate.

Fapta este investigată prin prisma infracțiunii de contrabandă, care potrivit Codului Penal se sancționează cu închisoare de la 3 la 10 ani.