image
Sursa foto: MSMPS

Licitație pentru cele 400 000 de doze de vaccin: Marii producători solicitați de RM să vină cu o ofertă timp de patru zile

Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a transmis prin poștă electronică, mai multor producători de vaccin, printre care AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sputnik V, Covishield, notificarea privind lansarea procedurii de achiziții publice a celor 400 000 de doze de vaccin prin negociere directă și fără anunț prealabil. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Dan Perciun.

Potrivit deputatului, autoritățile din RM au oferit doar patru zile marilor producători de vaccin pentru a ne face o ofertă pentru cele 400 000 de doze. Precizăm că bugetul preconizat pentru această achiziție este de 70 de milioane de lei .

„Până pe 29 martie aceste companii trebuie să se familiarizeze cu legislația Republicii Moldova, să completeze formularele aferente, să ofere o garanție a ofertei în valoare de 0.5% din contract și să stabilească că pot asigura livrarea vaccinului în Republica Moldova în termen de 20 de zile de la semnarea contractului.

Să sperăm că marii producării vor reuși în patru zile lucrătoare să facă toate aceste lucruri”. a menționat deputatul pe pagina sa de facebook.

Amintim că criteriul de bază, conform căruia va fi determinat câștigătorul licitației,  va fi prețul cel mai scăzut al preparatului. Învingătorul licitației va semna un contract cu autoritățile Republicii Moldova valabil în perioada 12 aprilie 2021 – 30 iunie 2021.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: