image
Sursa foto: Getty Images

Revoluție la FIFA: moment istoric pentru granzii Europei

FIFA este în fața unui moment istoric: vrea să revoluționeze Campionatul Mondial al Cluburilor. De la 6 participante, câte are în acest moment, competiția ar putea fi transformat în una cu 24 de echipe, iar perioada de disputarea s-ar putea schimba radical.

În luna mai, oficialii FIFA se vor întâlni pentru a discuta pe tema noii organizări a celei mai puternice competiții intercontinentale pentru cluburi. Printre cele mai importante modificări se numără creșterea numărului de participante de la 6 la 24, dar și regândirea competiției, de la una anuală, disputată în toamnă, la una disputată odată la 4 ani, vara, după modelul Cupei Mondiale.

De asemenea, se ia în calcul un sistem cu 8 grupe a câte 3 echipe, ale căror câștigătoare să se califice în sferturile de finală. Finalistele ar urma să joace maximum 3 meciuri.

Planul ar putea fi pe placul granzilor Europei, care s-au plâns de numărul mare de meciuri pe care trebuie să îl joace anual. Până acum s-au purtat discuții cu federațiile naționale și confederațiile continentale, dar și cu cluburile de top din toată lumea, iar semnalele par să fie pozitive pentru restructurarea competiției.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: