image
Sursa foto: overseastravel.ro

Air France și Lufthansa au suspendat zborurile către Iran și Irak: Avioanele civile americane nu mai survolează aceste țări

Companiile aeriene Air France și Lufthansa şi-au suspendat cursele spre Iran şi toate zborurile ce survolează teritoriile Iranului, Irakului, dar şi a Golfurilor Persic şi Oman, informează Agerpres. Decizia vine ca urmare a atacurilor iraniene asupra a două baze din Irak unde staţionează militari americani.

Compania aviatică Air France şi-a suspendat „până la noi ordine” toate cursele care survolează spaţiile aeriene iranian şi irakian, la câteva ore după atacurile iraniene.

„Ca măsură de precauţie şi după anunţul privind lovituri aeriene în curs, Air France a decis să suspende până la noi ordine orice survolare a spaţiilor aeriene iranian şi irakian”, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei aeriene franceze, citat de Agerpres.

„Planurile de zbor sunt ajustate în timp real, în funcţie de decizii ale autorităţilor franceze şi regionale, peste tot în lume, pentru a asigura cel mai înalt nivel de securitate a zborurilor”, a adăugat el.

Și Lufthansa a transmis că îşi anulează cursa aviatică zilnică spre Teheran, ca măsură de precauţie pe fondul evenimentelor din regiune. Ulterior, un purtător de cuvânt a anunțat că Lufthansa va evita spaţiile aeriene irakian şi iranian, fără a preciza câte zboruri vor fi afectate.

Avioanele civile americane nu mai survolează Iranul și Irakul

Agenţia Federală a Aviaţiei Americane (FAA) a interzis marţi seara avioanelor civile americane să survoleze Irakul, Iranul şi ţările din Golf, în urma atacurilor.

Agenţia federală rusă pentru transport aviatic Rosaviaţia le-a transmis transportatorilor ruşi să evite zborurile deasupra spaţiilor aeriene ale Irakului, Iranului, ţărilor din Golful Persic şi Golful Oman.

„Date fiind informaţiile privind existenţa de riscuri de securitate pentru avioanele civile, Rosaviaţia recomandă până la noi ordine evitarea spaţiilor aeriene deasupra teritoriilor Iranului, Irakului, Golfului Persic şi Golful Oman pentru zborurile civile ruse, inclusiv pentru zborurile de tranzit”, citează RIA Novosti un comunicat al agenţiei federale.

Aceste restricţii de zbor intervin după ce Iranul a lansat rachete împotriva bazelor Ain al-Assad şi Erbil din Irak, utilizate de armata americană, ca represalii după atacul cu dronă american în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, săptămâna trecută.

Tot astăzi, un avion al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit, miercuri, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, capitala Iranului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: