image
Sursa foto: Getty Images

Noua Barcelona este "stelară": un nou antrenor şi 4 transferuri de TOP

Barcelona a ratat cele două obiective importante din acest sezon - titlul şi UEFA Champions League - şi se pregăteşte de schimbări majore în vară.

Ronald Koeman se pregăteşte să fie debarcat, iar în locul său catalanii vor să-l aducă pe Xavi, cu care au început deja negocierile, în ciuda faptului că acesta şi-a prelungit contractul cu Al Sadd până în 2023.

Gruparea blaugrana se pregăteşte să dea lovituri importante şi pe piaţa transferurilor. Cu bani puţini, însă, deoarece situaţia financiară a clubului nu este deloc bună, după impactul avut de pandemia de coronavirus.

Compartimentul ofensiv este cel unde Barcelona caută întăriri, iar presa internaţională anunţă două mutări de impact: Memphis Depay (27 de ani) şi Kun Aguero (32 de ani). Ambii vor ajunge gratis pe Camp Nou, fiind la final de contract cu Lyon şi, respectiv, Manchester City.

Memphis Depay a confirmat că se va despărți de Olympique Lyon la finalul acestui sezon, când contractul său va expira. L'Equipe a scris recent că Depay s-a înțeles deja cu FC Barcelona, echipă de care a fost aproape și în acest sezon.

Barcelona a pus toate lucrurile la punct şi cu Sergio Aguero pentru sezonul următor. Se pare că atacantul argentinian își dorește foarte mult să ajungă la formația catalană, chiar și cu o reducere considerabilă de salariu, comparativ cu banii pe care îi primește în Anglia.

Catalanii îşi doresc întăriri şi în celelalte două compartimente, iar ţintele sunt alţi doi fotbalişti aflaţi la final de contract. Este vorba despre Georginio Wijnaldum (30 de ani - Liverpool) şi Eric Garcia (20 de ani - Manchester City).

Mijlocaşul olandez a refuzat prelungirea înţelegerii cu gruparea de pe Anfield şi are şanse mari să semneze cu Barcelona în această vară. Fundalul central şi-a anunţat deja despărţirea de campioana Angliei şi va reveni acasă, lucru confirmat chiar de Pep Guardiola.

Garcia nu a fost inclus în lot pentru primul meci cu ”trofeul pe masă” din acest sezon. Motivul? Antrenorul lui Manchester City crede că fundașul va semna cu fosta sa echipă, Barcelona.

"E unul dintre jucătorii mei preferați. Sper să am 15 ca el. Nu a fost convocat în finala Cupei Ligii, deoarece cred că va semna cu Barcelona", a spus Pep Guardiola, potrivit Sport.es.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: