image
Sursa foto: Realitatea

Reacția lui Cavcaliuc, la decizia PG de a fi anunțat în căutare: „Vor să distragă atenția de la probleme mai grave”

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, anunță că este în drum spre casă și că nu se eschivează de la procesul în dosarul „verde de briliant” în care figurează, așa cum susțin procurorii. Mai mult ca atât, Cavcaliuc susține că a anunțat PG și Procuratura din Strășeni că avocatul său e în concediu anual și totodată el a fost cu familia în concediu. Cavcaliuc anunță că intenționează să se prezinte la procuratură, dar după recuzarea procurorilor și revenirea avocaților din concediu.

„Se vede cu ochiul liber că umflând dosarul ,,zilionca’’, instrumentat la comandă, vor să distragă atenția de la problemele grave care sunt în organele procuraturii și să curățe imaginea foarte șifonată prin tărăgănarea multor altor cazuri răsunătoare care se mușamalizează, furtul miliardului, landromatul Rusesc, filajul judecătorilor și altele”, a scris Cavcaliuc într-o postare pe facebook.

Liderul PACE a menționat că intenționează să se prezinte la procuratură „după revenirea avocaților din concediu și recuzarea procurorilor”.

„Mă voi prezenta și îmi voi apăra onoarea și demnitatea, demonstrându-mi nevinovăția într-un proces echitabil. (...)Dacă nu-mi voi găsi dreptatea în instituțiile naționale, mă voi adresa în instituțiile internaționale, unde e cea mai mare probabilitate că Republica Moldova va fi condamnată pentru un dosar politic instrumentat la comandă”, a mai notat Cavcaliuc.

Amintim că Procuratura raionului Sângerei a decis disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de „huliganism comis de două sau mai multe persoane”. De asemenea, urmare a eschivării președintelui respectivei formațiuni, Gheorghe Cavcaliuc, de la organul de urmărire penală, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea acestuia în căutare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: