image
Sursa foto: mediafax.ro

Patru dintre militarii ucraineni capturaţi în Marea Neagră rămân în arest preventiv până pe 24 aprilie

O instanţă judiciară din Moscova a decis, astăzi, menţinerea în arest preventiv până pe 24 aprilie a patru dintre cei 24 de militari ucraineni capturaţi în cursul incidentului naval produs în Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră, relatează agenţiile de presă RIA Novosti şi Interfax.

Ceilalţi 20 de militari ucraineni urmează să fie judecaţi.

Instanţe judiciare din Crimeea au decis plasarea în arest preventiv timp de 60 de zile a celor 24 de militari ucraineni capturaţi de Rusia în incidentul naval produs pe 25 noiembrie 2018 în Marea Azov, scrie medifax.ro.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) susţine că navele militare ucrainene Berdiansk, Nikopol şi Iani Kapu au pătruns neautorizat în apele teritoriale ruse, ignorând somaţiile. Ambarcaţiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre cele trei nave militare ucrainene, capturându-le şi arestând 24 de membri ai echipajelor.

Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014.

Ucraina a denunţat o "agresiune" a Rusiei şi a instituit Legea marţială timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia. Statele Unite, Uniunea Europeană şi NATO au criticat Rusia şi au cerut măsuri pentru detensionarea situaţiei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: