image
Sursa foto: Profimedia

Europa se pregătește pentru o iarnă cu pene de curent în rețelele de telefonie mobilă

Telefoanele mobile ar putea rămâne fără semnal în Europa în această iarnă, dacă întreruperile de curent sau raționalizarea energiei vor afecta anumite părți ale rețelelor de telefonie mobilă din regiune, transmite Alephnews.

Decizia Rusiei de a întrerupe livrările de gaz pe ruta cheie de aprovizionare a Europei în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele de penurie de energie electrică. În Franța, situația este înrăutățită de oprirea mai multor centrale nucleare pentru întreținere. Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă grea va pune la încercare infrastructura de telecomunicații din Europa, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor generalizate de energie electrică, au declarat patru directori din domeniul telecomunicațiilor, ceea ce ridică perspectiva unor întreruperi ale telefoniei mobile.

Țările Uniunii Europene, printre care Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că comunicațiile pot continua chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

Europa are aproape o jumătate de milion de turnuri de telecomunicații, iar cele mai multe dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a face să funcționeze antenele de telefonie mobilă.

În Franța, un plan prezentat de distribuitorul de electricitate Enedis include potențiale întreruperi de energie electrică de până la două ore în cel mai rău caz, au declarat două surse familiarizate cu acest subiect.

Penele generale de curent ar urma să afecteze doar anumite părți ale țării, prin rotație. Serviciile esențiale, precum spitalele, poliția și guvernul nu vor fi afectate, au declarat sursele.

Noutăţile partenerilor

comentarii: