image
Sursa foto: EPA

Japonia a oferit 2.000 de telefoane iPhone pasagerilor în carantină de pe nava Diamond Princess

Guvernul japonez a oferit 2.000 de dispozitive iPhone pasagerilor blocaţi pe nava de croazieră Diamond Princess, unde au fost confirmaţi peste 200 de pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Guvernul japonez a găsit o modalitate de a utiliza tehnologia în lupta cu epidemia cu noul coronavirus apărut în China şi care reprezintă în prezent o ameninţare globală, potrivit Mediafax.

Nava Diamond Princess, a companiei Carnival, este în carantină în Yokohama din 3 februarie. Amintim că la bordul navei se află și doi moldoveni care fac parte din staff. Potrivit ultimelor informații, starea loc de sănătate nu este afectată.

La bord erau iniţial 3.500 de persoane, pasageri şi membri ai echipajului, dintre care 218 au fost depistate ca având coronavirusul Covid-19 şi sunt spitalizate în Japonia.

Nava rămâne în carantină până pe 19 februarie.

Plecaţi într-o croazieră de două săptămâni, care trebuia să se încheie în urmă cu zece zile, oamenii blocaţi pe navă au transmis pe Twitter mesaje amestecate privind alimentele de care dispun şi lipsa de medicamente.

Vineri, au primit și o veste bună: ministrul japonez al Sănătăţii şi Muncii, cu ajutorul companiei de telecomunicaţii SoftBank, a decis să trimită pe navă 2.000 de dispozitive iPhone, câte unul pentru fiecare cabină, potrivit platformelor 9to5Mac şi Macotakara, citate de Business Insider.

Telefoanele au fost distribuite cu o aplicaţie deja descărcată, care le permite oamenilor să solicite medicamente, să programeze consultaţii medicale şi să obţină informaţii de la oficialii în domeniul sănătăţii publice.

Telefoanele erau necesare pentru că mulţi pasageri nu au putut descărca această aplicaţie având furnizori din alte ţări decât Japonia.

Citeşte mai mult despre

comentarii: