image
Sursa foto: pixabay.com

Focar de coronavirus pe un vas de croazieră: Sute de persoane au fost izolate

Primul vas de croazieră care s-a întors în Grecia de când au fost relaxate restricțiile impuse în contetul pandemiei, a fost andocat în portul Pireu din Atena marți dimineață, după descoperirea la bord a unui focar de contaminare cu coronavirus, a anunțat agenția de știri greacă ANA.

Nava, Mein Schiff 6, care arborează pavilionul maltez și operează pentru gigantul anglo-german TUI, transportă 922 de pasageri și 666 de membri ai echipajului, scrie euronews.com.

În prezent, nimeni nu are voie să debarce în timp ce personalul agenției grecești de sănătate publică s-a îmbarcat pe vas pentru a efectua teste.

Doisprezece membri ai echipajului au dat rezultate pozitive pentru coronavirus după ce au fost prelevate 150 de probe randomizate, a declarat luni garda de coastă greacă. Potrivit TUI, acestea erau asimptomatice.

Însă, potrivit rapoartelor mass-media elene, marți, testele de urmărire asupra aceluiași membru al echipajului s-au dovedit negative.

Pasagerii au fost diagnosticați cu toții sănătoși după ce au fost supuși testelor înainte de îmbarcare, potrivit purtătorului de cuvânt al pazei de coastă.

Nava de croazieră, prima care s-a întors în apele Greciei de la blocarea de la sfârșitul lunii martie, a acostat la mijlocul lunii septembrie în portul cretan Heraklion și a plecat duminică seara spre insula Corfu spre Atena.

Dar nava a fost oprită și ancorată în largul coastei insulei Milos luni, după depistarea cazurilor suspectate de COVID-19, până când a fost instruită să se îndrepte spre portul din Atena.

Noutăţile partenerilor

comentarii: