image
Sursa foto: Getty Images

Va fi "meciul secolului": Conor McGregor a acceptat provocarea celui mai mare luptător din istoria UFC

Conor McGregor a acceptat provocarea lui Anderson Silva, recunoscut de majoritatea specialiștilor drept cel mai mare luptător din istoria UFC.

Recent, McGregor a susținut că, la finalul carierei, va obține statutul de cel mai mare luptător din istorie. Însă până atunci, starul irlandez l-a lăudat pe Silva, despre care recunoaște că este cel mai mare din istorie: "Varietatea sa la finalizare, plus că a fost campion mondial la două categorii, îl face pe Anderson Silva, pentru mine, numărul unu și cel mai mare din toate timpurile".

Anderson Silva, care a ajuns la 45 de ani, a luptat ultima dată în mai 2019. Însă vârsta nu iartă pe nimeni, pentru că cel supranumit "păianjenul" a pierdut 4 dintre ultimele 5 meciuri.

De-a lungul carierei, Anderson Silva și-a apărat cu succes de 10 ori centurile.

Brazilianul a ținut să îi răspundă lui McGregor: "Am o admirație imensă pentru marele sportiv Conor McGregor. Cred că va fi un supermeci care va intra în istoria sportului. Niciunul dintre noi nu mai are nimic de demonstrat nimănui și cred că fanii UFC vor dori să vadă un spectacol bun. Ar fi minunat să-mi testez calitățile împotriva lui".

"Accept", a fost replica lui McGregor.

Astfel, există premise favorabile pentru ca cei doi sportivi uriași să împartă "Octagonul" și astfel lupta să devină "meciul secolului" în cușca de MMA, cu toate că există o diferență apreciabilă de greutate între cei doi. Însă McGregor oricum intenționează să lupte și la a treia categorie, cea mijlocie.

Șeful cel mare din UFC, Dana White, recunoaște că acest meci ar fi posibil, însă până atunci, McGregor ar mai trebui să aibă niște lupte cu alți superadversari care "stau la rând": Khabib Nurmagomedov, Nate Diaz, Justin Gaethje sau Tony Ferguson.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: