image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

FOTO: Angajații Căilor Ferate protestează în fața Parlamentului și Președinției; Nu și-au văzut salariile de patru luni

Angajații Căilor Ferate din Moldova s-au întrunit azi la o acțiune de protest organizată în fața clădirii Parlamentului și a Președinției, în legătură cu situația dficilă creată la Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Oamenii anunță că nu și-au văzut salariile timp de mai multe luni și că nu au cu ce își întreține familiile. Acțiuni de protest sunt organizate inclusiv în șapte noduri feroviare, de la Ocnița, la Giurgiulești.

Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova (FSFRM) anunță că solicită achitarea salariilor pentru 6500 de salariați ai întreprinderii care nu și-au văzut banii timp de patru luni, noiembrie, decembrie, ianuarie și februarie și totodată cere compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

„Este un genocid, oamenii nu mai au cu ce își întreține copiii. M-am adresat de nenumărate ori cu problema restanțelor salariale la conducerea țării, la fostul președinte, la Parlament și Guvern, dar nu s-a întreprins nimic. Încă fostului președinte Igor Dodon, i-am ceurt să nu mai facă experimente pe seama oamenilor care muncesc la CFM”, a declarat președintele Federației sindicale a Feroviarilor, Ion Zaporojan.

A venit să discute cu protestatarii și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. Deputatul a menționat că a primit numeroase mesaje și demersuri de la angajații CFM. Deputatul a declarat că în acest caz este nevoie de instituirea unui plan anti-criză și demisia conducerii CFM.

protestprotest
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu
Jurnal.md/Nadejda RoșcovanuJurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: