image
Sursa foto: Profimedia

Sebastien Haller, noua bestie din Champions League! Cu nouă goluri în cinci meciuri a bătut recordul lui Haaland

Sebastien Haller (27 de ani), atacantul ivorian al lui Ajax, continuă să impresioneze în Champions League. A marcat ambele goluri ale echipei sale contra lui Beșiktaș (2-1) și a ajuns la nouă reușite în cinci meciuri din grupă.

Beșiktaș a deschis scorul în minutul 22, prin Ghezzal, dar Haller s-a aflat în două rânduri la locul potrivit, în minutele 54 și 69, aducând astfel cele trei puncte lui Ajax, care are cinci victorii în primele cinci meciuri din grupele UCL și este deja calificată în optimi de pe primul loc.

În urma dublei semnate cu Beșiktaș, Haller a ajuns la nouă goluri marcate în primele sale cinci meciuri de Champions League, o premieră în competiție, prin care îl depășește pe Erling Haaland. Starul norvegian, acum la Borussia Dortmund, înscria de opt ori la Salzburg în faza grupelor, la sezonul de debut în UCL.

De asemenea, internaționalul ivorian intră într-o companie selectă după performanța din acest sezon de Champions League. Este doar al patrulea fotbalist din istoria competiției care marchează cel puțin un gol în fiecare dintre primele cinci meciuri, după Alessandro Del Piero (1995), Diego Costa (2014) și Erling Haaland (2019), potrivit Opta.

Sebastien Haller este cel mai scump transfer din istoria lui Ajax. Olandezii l-au cumpărat în ianuarie 2021, de la West Ham, pentru 22,5 milioane de euro, iar până în prezent a strâns 31 de goluri în 42 de apariții.

Sezonul actual este unul fantastic pentru Haller. În 19 apariții are 18 goluri marcate (nouă în Eredivisie și nouă în Champions League), dar și cinci pase decisive pentru gruparea condusă de Erik ten Hag. Crescut la Auxerre, Haller a mai jucat la Utrecht și Eintracht Frankfurt.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: