image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu / Jurnal.md

Andrei Năstase: „Dodon a negociat cu Plahotniuc până-n ultima clipă, apoi a venit la ACUM și a pozat în salvatorul națiunii”

Igor Dodon nu este decât un oportunist și fățarnic, care a negociat până în ultima clipă cu Vladimir Plahotniuc, iar atunci când și-a dat seama că planurile lui nu se vor îndeplini, datorită conjuncturii naționale și internaționale, a venit la Parlament, la Blocul ACUM, și a pozat în salvatorul națiunii. Declarația îi aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase, la un an de la ședința Parlamentului din 8 iunie 2019, convocată de Blocul ACUM și PSRM, unde a început sfârșitul regimului Plahotniuc.

„8 iunie 2019 este o zi încărcată de simboluri și semnificații. Este ziua în care regimul sinistru și odios condus de Plahotniuc s-a prăbușit, după 10 ani în care a umilit și sărăcit Moldova și a plasat-o, fără nicio remușcare, la periferia Europei civilizate. Chiar dacă în toți acești ani și eu, alături de alți activiști civici, jurnaliști sau oameni de afaceri ne-am pus la bătaie libertatea, familiile, viața, sănătatea, repet, meritul acestui moment este al poporului Republicii Moldova, nu este meritul unui actor politic anume. Și aici întăresc afirmația, spunându-vă că nu este nici meritul lui Andrei Năstase, nici al Maiei Sandu și cu atât mai puțin al lui Igor Dodon. Fără oamenii deșteptați ai Moldovei nu se putea face nimic, absolut nimic”, a declarat Andrei Năstase.

În context, liderul Platformei Demnitate și Adevăr amintește că anume Igor Dodon a tras de timp cât a putut prin neconvocarea ședinței Parlamentului.

„Igor Dodon este cel care, dacă ne aducem bine aminte, l-a obligat pe decanul de vârstă al deputaților, numitul Smirnov, să nu convoace ședința Parlamentului până ce el nu avea să finalizeze, în nume propriu și în numele PSRM, negocierile cu Plahotniuc. Până în ultima clipă a negociat cu Plahotniuc, iar atunci când și-a dat seama că planurile lui nu se vor îndeplini, datorită conjuncturii naționale și internaționale, a venit la Parlament, la Blocul ACUM, și a pozat în salvatorul națiunii. Igor Dodon nu este decât un oportunist și un fățarnic”, susține Năstase.

În altă ordine de idei, Andrei Năstase punctează că „Blocul ACUM s-a desființat”.

„Un alt regret, gândindu-mă la ziua de 8 iunie 2019, este faptul că, din motive independente de voința mea și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr, Blocul ACUM s-a desființat. O construcție politică de mare anvergură, pentru care atât eu cât și colegii mei din Platforma DA am muncit să o înființăm, a dispărut din cauza unei decizii atât de greu de înțeles de sutele de mii de oameni care și-au pus toate speranțele în blocul ACUM și în viitorul european al Moldovei”, a conchis liderul Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: