image
Sursa foto: ziardehunedoara.ro

Serghei Gorbunov, condamnat la 16 ani de închisoare în România, a fost liberat condiţionat şi va fi expulzat în RM

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov, condamnat, în anul 2010, la 16 ani de închisoare pentru tâlhărie, a fost liberat condiţionat printr-o hotărâre a Judecătoriei Deva, fostul deţinut fiind preluat marţi, de Interpol, pentru a fi expulzat în Republica Moldova, scrie Digi24.

Serghei Gorbunov îşi ispăşea pedeapsa privativă de libertate în Penitenciarul Deva, de unde a şi solicitat liberarea condiţionată, conform datelor de pe portalul instanţelor de judecată.

„Instanţa a admis cererea de liberare condiţionată. Bărbatul a fost pus în libertate. El a fost preluat de Interpol în vederea expulzării în Republica Moldova”, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Deva, Lucian Feraru, potrivit Agerpres.

Serghei Gorbunov a fost condamnat, în toamna lui 2010, de Judecătoria Deva, la 16 ani de închisoare pentru tâlhărie, după ce a fost acuzat că, în anul 2003, l-ar fi atacat pe patronul unei case de schimb valutar din Deva şi apoi i-a furat o borsetă în care se aflau peste 65.000 de lei.

Judecătoria Deva l-a condamnat, în octombrie 2010, la 13 ani de închisoare, cu executare, pentru tâlhărie, pedeapsa fiind contopită cu altele concurente, în final el urmând să ispăşească 16 ani de detenţie, după care urma să fie expulzat din România.

Instanţa a mai decis ca Serghei Gorbunov să plătească părţii vătămate suma de 50.000 de lei daune materiale şi 8.000 de lei daune morale.

Gorbunov s-a adresat Curţii de Apel Alba Iulia, însă o instanţă i-a respins recursul, în noiembrie 2011, printr-o decizie definitivă, menţinând astfel sentinţa pronunţată de Judecătoria Deva în acest caz.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: