image
Sursa foto: Profimedia

Joe Biden și Boris Johnson vor semna un nou acord după „Carta Atlanticului” din 1941, semnată de Roosevelt și Churchill

Președintele SUA Joe Biden și premierul britanic Boris Johnson vor semna un nou acord între cele două țări, privind comerțul și apărarea. Acordul se angajează, de asemenea, să combată amenințările cibernetice și schimbările climatice și să pună capăt pandemiei COVID-19.

Este primul acord după cel din 1941 (Carta Atlanticului) și prezintă opt domenii cheie pe care SUA și Regatul Unit intenționează să colaboreze.

Noua cartă va evidenția faptul că „în timp ce lumea este un loc foarte diferit față de anul 1941, valorile pe care Marea Britanie și SUA le împărtășesc rămân aceleași”, potrivit unui draft de document prezentat de biroul premierului Boris Johnson, citat de NBCNews, potrivit Digi24.

Principiile acordului dintre cele două țări includ „apărarea democrației, reafirmarea importanței securității colective și construirea unui sistem global echitabil și durabil de tranzacționare”.

Carta se va angaja, de asemenea, să combată provocările moderne ale amenințărilor cibernetice și ale schimbărilor climatice și să pună capăt pandemiei coronavirusului. Ca parte a acordului, Biden și Johnson vor lucra pentru a redeschide călătoriile între SUA și Marea Britanie cât mai curând posibil. Aceștia intenționează să creeze un nou grup de lucru pentru călătorii care să facă recomandări cu privire la redeschiderea în siguranță a călătoriilor internaționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: