image
Sursa foto: jurnal.md

Slusari: Dodon l-a promovat intens pe Ciocoi în iunie 2019, dar numirea lui a fost blocată de Andrei Năstase și Iurie Reniță

Aureliu Ciocoi este exponentul direct al președintelui Igor Dodon, afirmă vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari. Potrivit lui, șeful statului l-a promovat intens pe Ciocoi în iunie 2019, însă atunci numirea acestuia a fost blocată de Andrei Năstase și Iurie Reniță cu doar câteva ore înainte de semnarea acordului politic temporar între blocul ACUM și PSRM.

„Ciocoi este ministrul de Externe al lui Dodon. Nu are nimic cu PSRM, este exponentul direct al lui Dodon, care l-a promovat intens în iunie 2019, și eu trebuie să spun un lucru: atunci numirea lui Ciocoi a fost blocată de Andrei Năstase și Iurie Reniță. Aici mă opresc”, a declarat Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV.

În context, expertul Vlad Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, a spus: „Eu am auzit că lucrul acesta s-a întâmplat chiar cu o oră înainte de semnarea acordului”.

„Cu trei ore”, a precizat Slusari.

Vlad Kulminski a mai spus, în context: „Sper că a fost o gafă și nu o intenție. Eu cred că dl Ciocoi este un diplomat destul de bun, a fost ambasadorul RM în Germania 5 ani de zile. Dar iată ce se întâmplă când un diplomat încearcă să fie politician. Dl Ciocoi trebuie să recunoască că a fost o gafă, dacă a fost o gafă.”

„După asemenea declarații, Ciocoi trebuie să-și dea demisia. Au fost jigniți profund zeci de mii de oameni care au participat în acest conflict armat pentru independența RM. Eu niciodată n-am ascuns că după apartenență etnică sunt rus. Prețuiesc foarte mult relațiile economice, culturale cu Federația Rusă. Dar este cert un lucru: acest conflict a fost provocat de către Federația Rusă. A cui era tehnica militară? Că Transnistria nu avea propria armată, tehnică militară, tancuri, „BTR”-uri. Ale cui erau? Nu ale Armatei a 14-a care cică „a oprit vărsarea de sânge”?”, a punctat, la rândul său, Alexandru Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: