„Ciocoi este ministrul de Externe al lui Dodon. Nu are nimic cu PSRM, este exponentul direct al lui Dodon, care l-a promovat intens în iunie 2019, și eu trebuie să spun un lucru: atunci numirea lui Ciocoi a fost blocată de Andrei Năstase și Iurie Reniță. Aici mă opresc”, a declarat Alexandru Slusari, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”, de la Jurnal TV.

În context, expertul Vlad Kulminski, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, a spus: „Eu am auzit că lucrul acesta s-a întâmplat chiar cu o oră înainte de semnarea acordului”.

„Cu trei ore”, a precizat Slusari.

Vlad Kulminski a mai spus, în context: „Sper că a fost o gafă și nu o intenție. Eu cred că dl Ciocoi este un diplomat destul de bun, a fost ambasadorul RM în Germania 5 ani de zile. Dar iată ce se întâmplă când un diplomat încearcă să fie politician. Dl Ciocoi trebuie să recunoască că a fost o gafă, dacă a fost o gafă.”

„După asemenea declarații, Ciocoi trebuie să-și dea demisia. Au fost jigniți profund zeci de mii de oameni care au participat în acest conflict armat pentru independența RM. Eu niciodată n-am ascuns că după apartenență etnică sunt rus. Prețuiesc foarte mult relațiile economice, culturale cu Federația Rusă. Dar este cert un lucru: acest conflict a fost provocat de către Federația Rusă. A cui era tehnica militară? Că Transnistria nu avea propria armată, tehnică militară, tancuri, „BTR”-uri. Ale cui erau? Nu ale Armatei a 14-a care cică „a oprit vărsarea de sânge”?”, a punctat, la rândul său, Alexandru Slusari.