image
Sursa foto: Profimedia

Novak Djokovic le-a dezvăluit sârbilor decizia luată în legătură cu participarea la Australian Open

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a început să vorbească recent despre ce i s-a întâmplat în ianuarie în Australia, țară care l-a deportat după ce i-a anulat viza.

Liderul mondial a vorbit cu mai multe publicații din Serbia, țara sa natală, iar în cadrul unui interviu acordat la un post de radio chiar a recunoscut că vrea să joace din nou la Australian Open.

La Radio Television of Serbia, Djokovic a lăsat de înțeles că nu are nimic personal cu australienii, chiar și în urma tratamentului la care a fost supus. Deși este în continuare nevaccinat, "Nole" a recunoscut că vrea să participe în viitor la turneul de la Melbourne, acolo unde și-a adjudecat trofeul cel mare de 9 ori.

"Îmi voi aminti mereu de toate lucrurile frumoase care mi s-au întâmplat la Melbourne. Am strâns în acea țară (n.r. Australia) multe amintiri de neuitat, atât legate de tenis, cât și de viața personală.

În ciuda a tot ce s-a întâmplat, nu am nimic împotriva celor din Australia. Am o relație destul de bună cu fanii tenisului și ai sportului de acolo, iar rezultatele obținute aici demonstrează cum mă simt de fiecare dată când merg în Australia.

Sigur, ce am pățit a fost total neașteptat și mi-e greu să uit având în vedere tot ce s-a întâmplat, dar vreau să mă întorc în Australia în viitor. Vreau să joc din nou pe Rod Laver Arena", a transmis Djokovic, conform Tennis Head.

Novak Djokovic a dezvăluit care au fost singurele personalități din tenis care i-au fost alături, în timpul scandalului din Australia. Sârbul a declarat că Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Alize Cornet și Nick Kyrgios i-au transmis mesaje de încurajare, în ciuda valului puternic de critici din ultima perioadă.

"Îmi respect colegii și înțeleg că unii dintre ei nu au vrut să vorbească, iar unii dintre ei m-au criticat sau nu le-a plăcut felul în care am intrat în Australia.

Mi-aș dori doar ca ei să asculte și poziția mea în toată această poveste. Dar poziția lor nu a fost ușoară, a fost atât de multă atenție asupra evenimentului și e de înțeles atitudinea unora dintre ei.

Am primit și susținere puternică de la mulți jucători. Nick Kyrgios m-a surprins plăcut, pentru că noi am avut divergențe în trecut. I-am mulțumit lui și tuturor celorlalți care m-au susținut, de exemplu, Alexander Zverev, Daniil Medvedev sau Alize Cornet", a spus Djokovic, citat de aceeași sursă.

Citeşte mai mult despre

comentarii: