În timpul campaniei sale, pentru alegerile prezidenţiale, Zelenski a promis că va continua să urmărească obţinerea aderării Ucrainei la NATO şi Uniunea Europeană.

În urma discuţiei cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Executivul UE şi-a reafirmat susţinerea pentru "efortul de reformare a Ucrainei în domeniul economiei, statului şi societăţii".

"UE va continua să susţină integritatea teritorială a Ucrainei şi dorinţa ţării pentru pace, prosperitate şi democraţie", a adăugat Comisia.

Cabinetul lui Zelenski a afirmat, într-un mesaj postat pe Twitter, că "mulţumeşte Uniunii Europene pentru rolul său în deteriorarea agresiunii din partea Rusiei".

Zelenski s-a întâlnit apoi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a menţionat o serie de măsuri recente, necesare pentru consolidarea relaţiilor de securitate între Ucraina şi NATO.

"Trebuie să fim în stare să ne protejăm şi să devenim mai puternici din punct de vedere economic, politic şi militar", a declarat Zelenski.

În a doua zi a vizitei sale oficiale, Zelenski urmează să se întâlnească cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.