image
Sursa foto: pnl.ro

Ludovic Orban, la Chișinău: „Plahotniuc a ajuns pe lista neagră în SUA și în toate cancelariile europene”

„Andrei Năstase este primarul sufletului chișinăuenilor. Faptul că Plahotniuc a anulat alegerile, l-a pus pe lista neagră în SUA și în toate cancelariile europene”. Declarațiile au fost făcute la Chișinău de președintele PNL, Ludovic Orban, în cadrul evenimentului de prezentare a candidaților PNL pentru alegerile europarlamentare.

„Frați și surori, stiu că vă este greu, știu că ați dat bătălii inegale. Știu că mulți dintre dumneavoastră își pun în pericol inclusiv locul de muncă, afacerea, viitorul, dar credeți-mă ce vă spun. Întotdeauna contează următoarea bătălie. Ce dacă ei au anulat alegerile în Chișinău? Andrei Năstase este primarul sufletului chișinăuenilor. Și vă mai spun un lucru. Chiar dacă el nu este astăzi primar, faptul că Plahotniuc a anulat alegerile, l-a pus pe lista neagră în Statele Unite ale Americii și în toate cancelariile europene și nu este puțin lucru, pentru că până atunci reușise să-i păcălească pe unii. Faptul că au anulat alegerile, le-au arătat majorității zdrobitoare a românilor care din păcate, au primit niște informații complet eronate prin media vândută, că Plahotniuc ar avea vreo legătură cu interesele basarabenilor și a românilor. Toți românii știu, astăzi, că Plahotniuc a călcat în picioare voința exprimată de basarabeni la votul pentru Primăria Chișinăului și nici ăsta nu este puțin lucru pentru că asta îi va ajuta pe români să susțină și mai puternic demersurile noastre și Partidul Național Liberal”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a menționat, în context, că și în România se duce o luptă cu forțe care apelează la aceleași mijloace. „Sigur, că nu mai pot, fiind țară europeană, să facă chiar tot ce vor, dar ei conduc la fel. Ei conduc prin frică, intimidare, minciună, dezinformare, șantaj, corupție. Nu le pasă de oameni, calcă în picioare demnitatea fiecărui cetățean. Nu le pasă de viitorul și de șansa de a reuși în viață a semenilor lor. Singurul lucru de care le pasă este să rămână ei la putere și să își umple buzunarele cu bani furați de la fiecare cetățean. Realitatea aceasta nu o putem accepta, nici noi în România și nici voi tot în România în Basarabia”, a punctat Orban.

Politicianul a venit și cu un îndemn către cetățenii RM. „Nu vă pierdeți speranța, nu vă pierdeți încrederea. Indiferent ce decizii vor lua ei la masa verde, voi să continuați lupta, să continuați să-i convingeți pe semenii voștri că nu există decât un singur drum, drumul spre Europa este acest drum, trece prin România și că nu aveți decât o singură forță de partea voastră, în Basarabia Blocul ACUM și în România Partidul Național Liberal”, a conchis Ludovic Orban.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: