Canal 5 va fi unul generalist și va retransmite emisiunile postului  Peterburg - Piatyi kanal din Federația Rusă, potrivit Media-azi.md.

CA a solicitat  oficial de la Teleradiocompania Peterburg informații cu privire la subiecții cu care a semnat contractele de distribuire. În răspunsul pe care l-a primit se menționează că dreptul de a retransmite conținutul postului rusesc îl deține  Media Content Distribution, iar contractul cu partenerii precedenți din Republica Moldova – ITV – a fost reziliat în februarie 2019.

Membra CA Olga Guțuțui s-a interesat dacă Media Content Distribution are ceva în comun cu „cel mai mare holding media din Moldova”, întrucât are aceeași adresă cu holdingul lui Plahotniuc, Chișinău, str. Ghioceilor 1. „Compania de producere se află pe aceasta adresă pentru că a fost important să fim mai aproape de procesul de producere”, a explicat Buștiuc.

Anterior, Lilian Buștiuc a exercitat atribuțiile de administrator la întreprinderea TELEFE M International  (lichidată), fondată de OTIV PRIME B.V.