„Eu pot să-mi permit să afirm că acum o lună-o lună și jumătate dl Plahotniuc s-a apropiat de câteva ori de Chișinău, la o distanță nu prea mare, undeva pe la Iași a fost în vizită, s-a întâlnit cu cine s-a mai întâlnit acolo, inclusiv a mai dat ochii și cu cei care încă îl deplâng. De aceea, contribuția dlui Plahotniuc la ultimele evenimente eu cred că a fost, cel puțin din partea taberei pe care d-lui o controlează încă în Partidul Democrat”, a declarat Igor Grosu, într-un interviu la Radio Europa Liberă.

Totodată, liderul fracțiunii parlamentare a PAS afirmă că în Partidul Democrat sunt oameni care „vor să se lepede de moștenirea lui Plahotniuc, care înțeleg că acel model ducea numai spre un colaps pe care l-au trăit”.

Întrebat despre cine este vorba și despre câte persoane ar fi vorba, Grosu a spus: „Eu n-aș vrea să spun acum. Întrebați-l pe dl Filip, totuși e bucătăria lor. Eu le-am spus și înainte de ședința la care s-a votat moțiunea, dar și în timpul ședinței. De fapt, PD-ul a avut o șansă pe care a ratat-o la moțiune, căci ei, dacă votau împotriva moțiunii, demonstrau întregii societăți, dar și partenerilor de dezvoltare că ei sunt gata, sunt altfel de partid.”

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în ziua în care Partidul Democrat a pierdut guvernarea. Potrivit mai multor informații, acesta ar fi părăsit țara prin „coridorul transnistrean”. Locul aflării acestuia nu se cunoaște, dar s-a vehiculat că acesta s-ar fi refugiat la Miami.

La sfârșitul lunii octombrie, fostul lider al PD a fost anunțat în urmărire intenațională. Acesta este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.