image
Sursa foto: jurises.com

Echipe medicale internaționale au venit să acorde ajutor personalului medical din RM implicat în ajutorarea refugiaților

Echipe medicale internaționale, din Spania, Israel, Italia, Olanda, Franța, Marea Britanie și Elveția au venit în Republica Moldova pentru a oferi suport sistemului medical din Republica Moldova, în contextul crizei refugiaților.

Echipele au fost detașate la punctele de trecere a frontierei de stat și centrele de plasament temporar pentru refugiați. Activitatea acestora este coordonată de Ministerul Sănătății în comun cu Organizația Mondială a Sănătății.

De la declararea stării de urgență și până în prezent, echipe medicale din instituțiile medico-sanitare publice naționale oferă asistență refugiaților la punctele de trecere a frontierei și în cadrul centrelor de plasament. Odată cu venirea în țară a echipelor internaționale o parte din personalul medical va fi înlocuit.

Menționăm că, în total, la instituțiile medico-sanitare spitalicești publice s-au adresat peste 1 200 de refugiați, dintre care peste 400 au fost spitalizați, majoritatea fiind copii. Totodată, personalul din instituțiile de asistență medicală primară a consultat 1 491 de refugiați.

Noutăţile partenerilor

comentarii: