image
Sursa foto: captură video

Mesajul ambasadorului SUA în RM, adresat moldovenilor de Ziua Independenței: „Să nu uităm de sănătatea democrației RM”

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a adresat cetățenilor RM un mesaj în limba română de Ziua Independenței.

În mesajul de felicitare diplomatul a vorbit și despre suportul pe care l-a oferit SUA Republicii Moldova, de-a lungul anilor, dar și în gestionarea crizei pandemice și cea economice.

Dragi prieteni, doresc să vă felicit pe toți cu ocazia Zilei Independenței RM. Parteneriatul edificat dintre țările noastre, pe parcursul ultimilor 29 de ani este puternic și rezistent. SUA a oferit sprijin pentru a ajuta Moldova să depășească prezenta criză de sănătate și economie.

Ambasadorul Dereck J. Hogan, a spus că SUA va continua să fie alături de Republica Moldova astfel „vom avea succes împreună”. Diplomatul a venit și cu un îndemn către conducerea Republicii Moldova.

„Chiar dacă rămânem concentrați pe sănătatea celor dragi, nu trebuie să uităm și de sănătatea democrației Republicii Moldova. Liderii RM trebuie să continue lucrul pentru dezvoltarea unor instituții guvernamentale independente, combaterea corupției și protejarea drepturilor și libertăților omului”, îndeamnă ambasadorul.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a menționat că și de această dată Ambasada SUA va urmări îndeaproape desfășurarea alegerilor prezindențiale din toamnă.

„Vom urmări îndeaproape starea lucrurilor în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, ca să ne asigurăm că vor fi luate toate măsurile posibile ca alegerile să fie libere, corecte și transparente. Cetățenii Republicii Moldova merită un lider sincer și responsabil. Ei merită libertatea de a-și face viețile mai bune, atât pentru ei, cât și pentru generațiile viitoare. Vă felicit pe toți, din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, cu ocazia Zilei Independenței. La mulți ani!”, a încheiat Dereck J. Hogan.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: