image
Sursa foto: Profimedia

Cupa Mondială 2022, ultima din cariera lui Lionel Messi!

Lionel Messi (35 de ani) a anunțat că va lua startul la ultima Cupă Mondială din carieră la finalul acestui an, în Qatar.

Argentinianul va avea 39 de ani la următoarea ediție a Cupei Mondiale, care va fi organizată de Statele Unite, Canada și Mexic în 2026, dar argentinianul are de gând să se retragă, cel puțin de la echipa națională, până atunci.

De-a lungul carierei, Lionel Messi a participat la patru ediții ale Cupei Mondiale, 2006, 2010, 2014 și 2018, iar în galeria foto de mai jos poți vedea imagini de colecție cu argentinianul de la fiecare competiție, care arată transformarea argentinianului dintr-un puști talentat de 19 ani în 2006, în fotbalist consacrat și lider al echipei naționale.

La cele patru ediții de Cupă Mondială la care a participat, Lionel Messi a bifat 19 meciuri jucate, a marcat de șase ori și a oferit cinci assist-uri.

Cel mai bun rezultat al lui Lionel Messi la Cupa Mondială a fost reușit în 2014, finala pierdută în prelungiri cu Germania.

În 2006, singura ediție în care n-a fost integralist la Argentina, Lionel Messi a jucat în trei meciuri, două din grupă și cel din optimi, iar Argentina s-a oprit în sferturi. Aceeași Germania a fost echipa care a învins-o, la penalty-uri.

În Africa de Sud, în 2010, Argentina a pierdut în sferturi, din nou cu Germania.

La precedenda Cupă Mondială, cea din Rusia, Argentina a ajuns în optimi, unde a cedat în fața Franței.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: