image
Sursa foto: IPN

Primarul de Merenii Noi continuă greva foamei; Despre incendiu: „Noroc că am căzut la podea unde era o rezervă de oxigen”

Scandalul dintre primarul de Merenii Noi, din raionul Anenii Noi, Andrei Druzi, membru al „Partidului Nostru” și consilierii locali continuă. Întors acasă din spital, după ce i-a fost incendiată ușa în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, primarul ne-a spus că se simte mai bine. El continuă greva foamei și azi este în cea de-a opta zi de grevă. La rândul lor, zece din 11 consilieri locali au semnat o declarație trimisă pe adresa redacției în care îl acuză pe primar că nu face nimic în cadrul primăriei, că nu a ieșit cu un raport de activitate în fața oamenilor după un an de mandat, că ar fi vrut să ofere un teren pentru un proiect de 2 milioane de euro în lipsa licitației și că a demis administratorul întreprinderii municipale și și-a numit un prieten în funcție.

„Primarului i s-a cerut să iasă cu un raport al activității lui de un an. Reieșind din faptul că nu prea are ce raporta s-a eschivat și a început să atace Consiliul, spunând că vrea multe să facă doar că echipa de consilieri îi blochează activitatea. În semn de protest a inițiat greva foamei ”, se arată în declarația semnată de consilieri.

Autorii mai menționează că primarul își dorește să dea în arendă pământul unui agent economic care a dorit să investească în localitate. „Toate terenurile proprietate a APL pot fi date în arendă doar prin licitație. Echipa de consilieri nu și-a asumat o altă procedură, fapt care l-a nemulțumit mult pe primar el având înțelegerea cu agentul economic”.

Consilierii mai menționează că primarul s-a arătat nemulțumit și de activitatea întreprinderii municipale „Serv Com” din Anenii Noi și a dispus efectuarea unui audit după câteva luni de la un control al Inspecției Financiare care nu a depistat nereguli în activitatea întreprinderii. Ca rezultat, administratorul întreprinderii și-a dat demisia, iar primarul și-ar fi numit un prieten în funcție.

„Există o serie mai mare de decizii care nu-i sunt pe plac primarului și el nu la execută”, se mai spune în declarația consilierilor. Reieșind din această situație reprezentanții Consiliului Local au decis să convoace o adunare a satului care va avea loc pe 31 ianuarie

.

Solicitat să comenteze aceste declarații, Andrei Druzi a precizat că a identificat cu greu un agent economic care a dorit să investească în proiectul unui parc cu baterii solare în sumă de două milioane de euro. Pentru aceasta era nevoie ca primăria să-i ofere un teren în arendă. Din cauză că majoritatea consilierilor s-au opus, investitorul a ales să investească până la urmă într-un sat vecin.

primarprimar

„Poate e și vina mea că sunt la primul mandat și nu am experiență. În consiliu însă sunt doi oameni, unul din PD și unul din fostul bloc ACUM, care seamănă discordie și orice a-și încerca să fac nu le este pe plac și-i determină și pe ceilalți consilieri să lupte împotriva mea. Cearta cu administratorul întreprinderii Serv Com, Violeta Sușilenco, recunosc este și vina mea. Dar ea din proprie inițiativă și-a dat demisia. Eu i-am propus să revină în funcție, dar a refuzat. Persoana pe care am numit-o în funcție nu este prietenul meu, cum spun unii consilieri, ci este candidatura sugerată de Violeta Sușilenco, care mi-a spus că el are experiență și știe cum să gestioneze întreprinderea”, ne-a mai spus primarul.

Andrei Druzi a declarat că va continua greva foamei până consilierii nu vor accepta să discute civilizat cu el, fiind, totuși, ales de majoritatea locuitorilor satului în funcția de primar.

La întrebarea dacă știe cine i-a incendiat ușa în noaptea de 22 ianuarie, primarul ne-a informat că în viața personală nu are dușmani.

„Unicul conflict e cel cu consilierii. Bănuiesc cine ar fi făcut. Acum merg să discut cu poliția”. Primarul ne mai spune că nu ține minte ce i s-a întâmplat în acea noapte. Își amintește doar că a vrut să apeleze 112. Un consilier însă l-a informat că l-ar fi apelat pe el și, posibil, acela a chemat ambulanța. „Medicii mi-au spus că am avut noroc că am căzut cu fața la podea unde mai era o rezervă de oxigen. Acest lucru mi-a salvat viața. Regret tot ce se întâmplă, sper poliția să găsească făptașii”, a mai spus Druzi.

Amintim că și „Partidul Nostru” a emis o reacție după ce primarului i-a fost incendiată ușa de la locuință. „Partidul Politic “Partidul Nostru” urmărește cu îngrijorare și atenție acest caz și își exprimă încrederea că organele abilitate îl vor investiga cu maximă responsabilitate, iar persoanele vinovate vor fi deferite justiţiei”, se spune în comunicatul emis de acest partid.

Reprezentanții IGP au anunțat că a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism, în cadrul căreia urmează să fie stabilite toate circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: