image
Sursa foto: Chișinău.md

VIDEO: Chișinăul va fi dotat cu încă 100 de autobuze până în luna decembrie

Parcul de autobuze al municipiului Chișinău urmează să fie dotat cu încă 100 de autobuze noi, care urmează să fie aduse la Chișinău până în luna decembrie, curent. Totodată ruta 22 de troleibuz urmează să fie completată cu trolebuze noi articulate după darea în exploatare a străzii Ion Creangă. Despre aceasta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Potrivit primarului, într-un an de zile parcul de troleibuze a fost dotat cu peste 60 de troleibuze, inclusiv 10 troleibuze articulate. „Urmează să punem după ce se dă în exploatare strada Ion Creangă, două unități italiene articulate pe ruta 22. Totodată am semnat contractul pentru cele 100 de autobuze noi, care urmează să vină la Chișinău până în luna decembrie. Și mai avem 58 de autobuze cu parcurs pe care le vom aduce în curând. În total Chișinăul este dotat cu 210 unități noi de transport timp de un an”, a spus Ion Ceban.

Primarul a mai precizat că o parte subtanțială din aceste unități de transport vor fi direcționate pe rute care leagă capitala de suburbii, unde oamenii se confruntă cu mari dificultăți legate de transportul public.

.Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos.

Citeşte mai mult despre

comentarii: