image
Sursa foto: Jurnal.md

Filip, despre deputații care au părăsit PD: „E pusă în aplicare o mașinărie foarte mare”; Ce spune despre apelul lui Candu

Deputații care au părăsit fracțiunea PD au făcut-o pentru că tânjesc după principiile care au stat la baza Partidului Democrat în formatul vechi. Astfel a comentat liderul PD, Pavel Filip, plecarea din formațiune a celor patru membri: Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Elena Bacalu și Oleg Sârbu.

„Ceea ce se întâmplă în ultima perioadă este un atac fără precedent împotriva PD. Este pusă în aplicare o mașinărie foarte mare”, a spus Filip în cadrul unui briefing.

„Eu personal și colegii mei suntem determinați să facem din PD un partid european, puternic. Este un proces la care muncim zilnic. Cei care au părăsit fracțiunea nu au făcut-o din motive ideologice sau pentru că avem diferite viziuni. Din păcate, acești foști colegi tânjesc după principiile care au stat la baza PD în formatul vechi. PD a intrat la guvernare din simțul responsabilității. Cei care azi încearcă să împingă țara în criză politică trebuie să-și asume consecințele”, a declarat Pavel Filip.

Liderul PD a calificat plecarea celor patru membri drept un „scenariu evident”. El a comentat și apelul lui Andrian Candu privind formarea unui bloc împotriva coaliției de guvernare.

„Am auzit așa-numitul apel care nici nu a reușit să fie anunțat și deja foștii colegi au anunțat că se alătură. La acest apel au aderat deja două structuri ale Partidului Șor: organizația teritorială Miami și cea din Tel Aviv”, a mai spus Filip.

Amintim că anterior au mai plecat din partid Gheorghe Brașovschi și Ruxanda Glavan. Aceștia, la fel, au aderat la grupul „Pro-Moldova”, condus de Adrian Candu. Acesta a făcut astăzi un apel, în special către liderul PD, Pavel Filip.

„Mă adresez colegilor din PD. Știu că foarte multi foști colegi de ai noștri se simt foarte rău în această coaliție și în această majoritate parlamentară. Ar fi foarte bine ca să prevaleze înțelepciunea și maturitatea, să luați o decizie ca să nu mai stați în acea mocirlă roșie în care ați intrat, văzând mai ales cât de prost e administrată țara noastră”, a spus Candu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: