image
Sursa foto: chinadaily.com

Cursa pentru cucerirea spaţiului: China a lansat, pentru prima dată, o rachetă de la bordul unei nave // VIDEO

Administraţia de la Beijing a anunţat că a lansat cu succes o rachetă de la bordul unei nave, miercuri, în contextul în care China încearcă să întemeieze un program spaţial „ambiţios”, relatează Reuters și Mediafax.

Racheta Long March 11 a fost lansată de pe o navă în Marea Galbenă, în jurul orei locale 12.00 (7.00, ora Moldovei).

Racheta de mici dimensiuni, construită pentru a putea fi lansată de pe o platformă aflată pe mare, avea la bord şapte sateliţi, inclusiv unul care are capacitatea de a măsura intensitatea vânturilor pe mare, pentru a putea preveni taifunurile.

De asemena, la bordul rachetei s-au aflat şi doi sateliţi de telecomunicaţii, care aparţin unei companii chineze care plănuieşte să lanseze sute de sateliţi pe orbită pentru a oferi o reţea de date globală.

Administraţia de la Beijing a prioritizat în ultimii ani dezvoltarea programului spaţial, cu scopul de a depăşi Statele Unite şi de a deveni cea mai mare putere spaţială până în anul 2030. De asemenea, anul viitor ar urma să înceapă constucţia unei staţii spaţiale.

Departamentul de Stat din SUA a acuzat China că desfăşoară activităţi menite să împiedice alte ţări din utilizarea tehnologiilor spaţiale în cazul unei crize. China insistă că ambiţiile programului spaţial sunt paşnice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: