image
Sursa foto: Igor Dodon/facebook

Dodon, la Moscova, în toiul crizei gazelor provocată de ruși: „Am discutat despre colaborarea între țările noastre”

În toiul crizei gazelor din RM, în timp ce mai multe instituții sociale, spitale, școli, grădinițe, riscă să fie deconectate de la agentul termic și când populația e amenințată de tarife mult mai mari, liderul socialiștilor Igor Dodon, aflat la Moscova cu un grup de deputați PSRM, informează că a avut o întâlnire cu deputați ai partidului de guvernământ „Rusia Unită” cu care au discutat despre „colaborarea între țări”.

„Împreună cu mai mulți colegi, parlamentari PSRM, am avut astăzi, la Moscova, o întâlnire de lucru cu un grup de deputați ai Partidului „Rusia Unită" (Единая Россия). În cadrul ședinței, care a avut loc la sediul formațiunii ruse, am discutat despre colaborarea între țările noastre, precum și relația pe linie de partid”, se laudă Igor Dodon.

Fostul președinte mai informează că a felicitat partidul „Rusia Unită” „cu prilejul obținerii majorității constituționale în cadrul Dumei de Stat a Federației Ruse” și că i-a invitat să participe la congresul PSRM din 18 decembrie 2021. „Delegația PSRM va avea la Moscova și alte întrevederi de lucru”, s-a mai lăudat fostul președinte.

Amintim că actualmente RM plătește un preț de piață de 790 de dolari pentru gazul rusesc. Totodată partea rusă cere Guvernului de la Chișinău să achite până la finele lunii noiembrie o datorie de 709 milioane de dolari acumulată de întreprinderea Moldovagaz. Potrivit experților energetici de la Chișinău în realitate datoria Chișinăului este de doar 140 de milioane de dolari, acumulate de Termoelectrica și Red Nord către Moldovagaz. Actuala guvernare spune că negocierile cu concernul rus Gazprom continuă, dar nu este dispusă să achite un preț mai mare decât cel oferit de alte state din regiune.

Noutăţile partenerilor

comentarii: