image
Sursa foto: jurnal.md

Expert despre „armistițiu politic”: „Noua oficializare a alianței oligarhico-cleptocratice dintre Dodon, Șor și Plahotniuc”

Parlamentul a aprobat ieri, 12 martie, cu 57 de voturi, o declarație privind armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie în Republica Moldova. Deputații PAS, PPDA și PD nu au susținut proiectul propus de Pro-Moldova, argumentând că „nu ajută cu nimic”.

Expertul politic Ion Tăbârță consideră că „așa numitul „armistițiu politic” din parlament votat de către PSRM, Șor „Pentru Moldova” și „Pro Moldova” nu este altceva decât o nouă oficializare a alianței oligarhico-cleptocratice formată de către Dodon, Șor și Plahotniuc.”.

„Scopul adevărat al acestui armistițiu politic, nu e cel declarat, este să folosească pandemia în calitate de factor de presiune asupra președintelui Maia Sandu să desemneze candidatul formalizat al acestei alianțe oligarhico-cleptocratice la funcția de prim-ministru al guvernului Republicii Moldova”, a declarat Tăbârță pentru punctul.md.

Ion Tăbârță susține că dacă PSRM își dorea cu adevărat să lupte cu pandemia, atunci Guvernul și Comisia Naționașă Extraordinară pentru Sănătate Publică care sunt controlate de ei, aveau să acțiuneze altfel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: