image
Sursa foto: jurnal.md

Anabolizante, descoperite în pădurea din comuna Trușeni

Au mers la pădure după flori, dar eu venit acasă cu... anabolizante. Li s-a întâmplat unor copii din comuna Trușeni, municipiul Chișinău. Părinții lor au rămas mască atunci când au găsit asupra elevilor mai multe cutii cu fiole și pastile. Pozele cu preparatele, care sunt administrate cel mai des de către cei care vor să-și crească rapid masa musculară, au fost postate pe o rețea de socializare și au stârnit îngrijorarea utilizatorilor de internet.

Punga cu steroizi, care nu au termenul de valabilitate expirat, ar fi fost aruncată ceva mai demult.

Am încercat să discutăm despre acest subiect cu polițiștii din Trușeni, dar nu am găsit pe nimeni la locul de muncă. Nu am aflat multe nici de la administrația locală. Viceprimarul Victor Masleaev ne-a închis telefonul după ce a auzit că suntem de la Jurnal TV.

Deși, oficial, nu face parte din niciun partid, în ultima perioadă, Victor Masleaev a fost observat în compania deputatului Partidului Democrat Constantin Țuțu. La începutul lunii, ambii au împărțit cizme de cauciuc locuitorilor din Trușeni. Au fost văzuți împreună și în timpul unor lucrări de reparație a drumurilor din sat. Despre traficul cu anabolizante, la Jurnal TV s-a vorbit încă din 2016.

Fostul șef al Serviciului control financiar și audit intern al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei” Sergiu Cebotari a declarat că, din 2012, în cadrul instituției ar exista o schemă de contrabandă cu anabolizante El a menţionat că pe lângă „Poşta Moldovei”, în această afacere ar fi implicat și Serviciul Vamal, care verifică toate coletele expediate peste hotare.

Declaraţiile de atunci ale lui Cebotari, care între timp a fost ameninţat cu moartea şi reţinut chiar în ziua în care urma să transmită probe importante privind contrabanda cu anabolizante prin „Poşta Moldovei”, au fost confirmate şi de o comisie parlamentară de anchetă condusă de către PLDM Grigore Cobzac.

Potrivit raportului, schema de livrare a anabolizantelor prin „Poşta Moldovei” ar fi fost aplicată încă din 2009. Reprezentanții instituțiilor de stat au respins acuzațiile ce li s-au adus.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: