image
Sursa foto: jc.md

Mihai Pârgaru, unul dintre luptătorii K1 învinuiți în dosarul bărbatului mort în urma unei bătăi, rămâne în arest preventiv

Unul dintre luptătorii K1 învinuiți în dosarul bărbatului mort în urma unei bătăi, Mihai Pârgaru, rămâne în arest preventiv. Decizia a fost pronunțată la Curtea de Apel Chișinău, după ce avocata învinuitului a contestat hotărârea primei instanțe. La fel ca și în cazul lui Aurel Ignat, celălalt acuzat în aceeași cauză, Mihai Pârgaru a fost ținut departe de ochii presei.

Recursul avocatei lui Mihai Pârgaru a fost examinat în ședință închisă, iar învinuitul a putut fi văzut doar printre ușă. Mai mult, în timp ce judecătorii au deliberat, ușa sălii de judecată a fost încuiată.

După ce a ieșit din camera de deliberare, președintele completului s-a arătat deranjat de prezența presei.

Totuși, jurnaliștii au fost lăsați să filmeze, însă Pârgaru nu a fost escortat la pronunțarea deciziei.

Pe coridorul instanței a fost prezent și tatăl lui Pârgaru, care afirmă că nu știe nimic despre cele întâmplate.

Iar avocata luptătorului a refuzat să comenteze poziția clientului său.

În urma unui incident din noaptea de 18 spre 19 mai, un tânăr a murit la Spitalul de Urgență, după ce a fost bătut de către un grup de sportivi K1. Este vorba despre Serghei Bejenari, în vârstă de 30 de ani. În urma acestei tragedii, au fost reținute două persoane - Mihai Pârgaru, care face parte din clubul deputatului PD Constantin Țuțu, și Aurel Ignat, campion european la Muay Thai și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Muay Thai. Tot el este și deținătorul centurii de campion, în categoria de 85 de kilograme, după ce Constantin Țuțu și-a încheiat cariera sportivă. Atunci, Țuțu anunța că lasă centura pe mâna prietenului său, Aurel Ignat. Ambii au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, luptătorii riscă până la 15 ani de închisoare. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: