image
Sursa foto: jurnal.md

Eșanu, despre Consiliul Suprem de Securitate; „Am impresia că se ridică prea mult ștacheta așteptărilor”

Consiliul Suprem de Securitate este un organ consultativ și nu are un mecanism prin care să asigure respectarea deciziilor, a declarat Nicolae Eșanu în cadul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Fostul secretar de stat al Justiției în Guvernul Filip a menționat că sunt prea multe așteptări de la Consiliul Suprem de Securitate.

Consiliul Suprem de Securitate, eu îndrăznesc să afirm, dar am impresia că se ridică prea mult ștacheta așteptărilor. Noi trebuie să ne uităm în lege, CSS-ul este un organ consultativ. A aștepta că acesta va avea posibilitatea legală să schimbe lucrurile, nu.

Sigur, Consiliul este conceput că acolo se adună oameni care dețin funcții importante în stat, care sunt conștienți de responsabilitatea și deciziile lor. Că dacă un ministru se duce în Consiliul Suprem de Securitate și votează, va face ceva, este o așteptare că lucrul acesta o să se facă, dar însăși CSS-ul nu are un mecansim prin care să asigure că o să fie respectate deciziile. Da, este total anormal, este o țară nesănătoasă în care se adoptă decizia CSS-ului și nu se respectă, asta înseamnă că e bolnavă guvernarea respectivă”, a punctat Nicolae Eșanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: